Neden Firmanız Sosyal Medyada Yer Almalı?
Sosyal medya, firmanız için marka bilinirliğinizi arttırma, ürün ve hizmet tanıtımını geniş bir kitleye yapma, doğrudan satış kanalı haline gelme, potansiyel taşıyan, yeni veya geniş kitlelere erişme, profil/web sitenizin trafiğini ve müşteri etkileşimini arttırma, satış dışında dönüşüm kazanma (üye, abone) gibi firmanızın dijital alandaki vitrini konumunda olan sosyal medya hesaplarınızın aktif kullanılması önem kazanmaktadır. Çünkü her neyi ön plana çıkarmak istiyorsanız ön plana çıkaracağınız şeyin muhatapları online dünyada yer alıyor.
Sosyal Medya Kanalları Nelerdir?
- Instagram: Sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır.
- Facebook: İnsanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağdır.
- Linkedin: İş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformudur.
- Twitter: Kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağdır.
- Youtube: Video barındırma web sitesidir.
- Pinterest: Görüntü paylaşımı özellikli, her türlü görselin paylaşıldığı ve pano sistemiyle çalışan bir sosyal ağ platformudur.
Siz Hangi Sosyal Medya Kanallarında Aktif Olmalısınız?
Sektörel farklılıklar ve ilgili sosyal medya platformunun taşıdığı potansiyele göre seçim yapılması gerekir. Çünkü bazı platformlar görsellik üzerine ve kitle olarak belirli bir kalibrede yer alırken bazı platformlar daha yazılı içerik üzerine ve ona göre var olan kitlesiyle var olmaktadır. Bu anlamda oluşturulacak içerikten ideal seviyede verim alabilmek için size uygun sosyal medya platformunu seçme konusunda bu konuda yetkin şahıslardan danışmanlık veya yönetim hizmeti alınmalıdır.
Bu konuyu örneklendirelim. Örneğin; e-ticaret üzerine bir web siteniz var ve sosyal medya kanalını bu e-ticaret sitesinde ürün veya hizmet satışını arttırmak için kullanmak istiyorsunuz. Burada ilgili sosyal medya kanalından gelecek olan satış potansiyeli taşıyan müşterilere kullanıcı deneyimi yüksek ve satışın gerçekleşmesini sağlayacak nitelikte bir web tasarıma sahip site sunmanız gerekir. Buna ek olarak ihtiyaca yönelik hazırlanan e-ticaret entegrasyon yazılımları ile hem satış işleyiş sürecini kolaylaştırabilirsiniz hem daha verimli satış performansı elde edebilirsiniz. Ürün veya hizmetiniz ile ilgili müşterilerinize güncel kampanya ve fırsatları bildirmenizi sağlayacak kurumsal mail hizmeti sayesinde mevcut potansiyel müşteri kitlenizi satış ve etkileşim anlamında sürekliliğini sağlamış olursunuz.
Günümüzde birçok alanda etkisini gösteren mobil kullanımın alışveriş alışkanlıklarında da kendini bakın bir biçimde gösterdiği gözlemlenmektedir. Bu anlamda web sitenizin mobil uyumlu(responsive) olması mobil kullanıcıları da hedef kitlenize dahil edebilmeniz açısından önem kazanmaktadır.
Bir başka önemli etken olan web sitenizin SEO açısından kalitesi, firmanızın bulunduğu kulvarda arama motorunda yer alan diğer firmalar arasındaki arama sonuçları sırasında girdiği rekabette öne çıkmasını sağlayacak çok önemli bir teknik çalışmadır. SEO anlamında zayıf olan bir site hem etkileşimi düşük bir web sitesi olmasına hem de marka bilinirliğinizi kısıtlayacak bir konumda yer almasına sebep olacaktır.
Temel anlamda e-ticaret firmanızın marka bilinirliği ve satış performansının grafiğini yükseltmede oldukça etkili olan bu değişkenlerin hepsi ve çok daha fazlası gerekli olmakla beraber birçok firma tarafından satın alınan hizmetler arasında yer almaktadır.
Elbette konumuzun temelini oluşturan ve işinizde dolaylı veya doğrudan performans ivmelendirici etkisi olan sosyal medya yönetimi konusunda stratejik ve disiplinli bir şekilde sürece hâkim olmanız gerektiğini unutmayın.
Sosyal Medya Danışmanlığı hizmetimiz ile ilgili yaptığımız çalışmalarımızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Alanında 17 yıllık tecrübeye sahip Ceviz Bilişim ihtiyacınıza yönelik olarak bütün sosyal medya çözümlemeleriyle sizinle beraber yol almaktadır.
Bizimle çalışarak işinizi geliştirmek için buraya tıklayın.