Web Sitesi Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web Sitesi Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Ziyaretçilerinizi zorlamayın. Bırakın sitenizi ziyaret edenler ne okumak istediklerine kendilerinin karar versinler. Web sitenizi ziyaret edenler, gezerken kontrolün kendilerinde olmasını arzu eder. Bundan ötürüdür ki pop-up (kendiliğinden açılır) pencere ve reklam ilişimleri (link), web sitenizi kullanıcı dostu olmaktan çıkararak ziyaretçilerinizin dikkatini dağıtacak, ziyaretçilerinizin sitenizi erken terk etmesine bile neden olabilecektir.

   
2. Reklam çılgınlığından sakının. Web sitenizin reklam gelirleri konusuna takılmayın. İnternet sitenizi ziyaret edenler, siteniz hakkında oluşacak ve uzun süre değişmeyecek kanıya saniyeler içerisinde ulaşmaktadır. İşte özellikle bu nedenden ötürü reklamlarla dolup taşan bir web sitesi, ziyaretçiler üzerinde olumsuz bir etki, istismar edilmişlik duygusu yaratacaktır. Web sitenizin içerik zenginliğinin varsa reklamlarınızın dağılımına oranla x4’den az olmamasına özen gösterin.

3. Bir başvuru, bilgi kaynağı olun. İnternet kullanıcısın bir web sitesinde aradığı temel şey, ürün, hizmet, eğitim veya sağlık gibi jenerik sayılabilecek konular üzerine detaylı ve kolay anlaşılabilir bilgilerdir. İnternet sitenizde, uzmanlığınızı ve/veya deneyimlerinizi paylaşmanız, sizin diğer sitelerden farklı olduğunuzu, içeriğinizin daha değerli olduğunu vurgular..

4. Kendi çizginizi yaratın. Başka siteler tarafından kullanılanılan içeriği kopyalamayın. Mutlak suretle orijinal olun. Bu, sitenizi ve sitenizin içerdiği bilgileri güncel ve eşsiz kılacak, arama motorları tarafından değerli içeriğe sahip bir siteniz olduğundan anahtar sözcüklerde de kolayca bulunabilmenizde önemli bir rol oynayacakıtr. Bunun dışında mevcutta bulunan habere ekleyeceğiniz özgün bir yorum bile eşsiz bir içerik anlamına gelebilir.

5. Standartları uygulayın. Standartlar çoğu zaman can sıkıcı görünebilir. Ancak unutulmamalıdır ki standartlara uymak gelecekte yaşayacağınız sıkıntıları kolaylıkla atlatmanızı sağladığı gibi web standartlarına uygun olarak yazılan kodlar, farklı internet tarayıcılarını ve hatta bunların farklı versiyonlarını kullanan insanlara ulaşma şansınızı arttıracaktır.

6. Açık ve anlaşılır ve kullanıcı dostu olun. İnternet sitenizde ziyaretçilerinize karşı elinizden geldiğince açık ve net bir dille iletişim kurun. Siytenizi ziyaret edenleri etkilemek için saniyelerle sınırlı bir süreniz olduğunu hep akılda tutun. Kullanıcı dostu olarak ziyaretçilerinizin internet sitenizde neyi nerede bulabileceklerini net bir şekilde sunuyor olmanız bu konuda önemlidir.

7. Tasarımlarınızda İnternet Explorer tarayıcısını temel alın: Bir dinazor olabilir ama site tasarımınızın, diğer farklı internet tarayıcılarına ve yaygın olmayan belirli ekran çözünürlüklerine göre yapılmadığından emin olun. Sevin ya da nefret edin ama internet explorer halen günümüz internet kullanıcılarının yaklaşık olarak %85’i tarafında işletim sistemleri ile birlikte gelmesi sebebiyle kullanılmaktadır. Sitenizin güncel IE sürümünde düzgün ve hatasız görüntülemesi, zaten diğer tarayıcıların neredeyse tamamında hatasız ve düzgün görüneceği anlamına gelir.

     8. İçerik her şeydir: Bugün en başarılı web siteleri, ziyaretçilerine yeni ve kullanışlı bilgileri sunanlardır. İnternet dediğimiz engin denizde aslında milyonlarca işe yaramaz ve birbirinin kopyası bilgileri sunan web siteler mevcut. Burada vereceğiniz karar, bu sitelerden biri olmak ya da öne çıkıp faydalı, başarılı bir içerikle sadık bir ziyaretçi kitlesi edinmek arasında olacaktir..

9. SEO ya bilindik adıyla arama motoru optimizasyonu. Web siteniz amacına ulaşsın istiyorsanız anahtar kelimelere odaklanmak yerine arama motoru optimizasyonuna önem verin. Kaliteli içerikle harmanlanan iyi bir aramam motoru optimizasyonunun önünde kimse duramaz. Her daim güncel ve aranan içerikleri sahip web sitenizdoğal olarak arama motorlarının sonuçlarında da üst sıralarda yer alacaktır.

10. İçerik ve hizmetlerinizi doğal yollarla paylaşın: Doğal yollarla paylaşım, içerikle ve hizmetlerinizle gerçekten ilgilenen kitlenin hedef alınması yoluyla mümkündür. Spam mail ve spam, pop-up reklam kullanmayın.

11. İletişim ve iletişimin istikrarı. Web siteniz üzerinden gelen formlar ya da size yazılan e-postalara geciktirmeden cevap verin. E-posta yoluyla iletişim kurmaya çalışan ziyaretçilerinize çabuk ve kişisel olarak cevap vermeniz, siteniz hakkında olumlu bir izlenim oluşturduğu gibi ticari bir işletmeyseniz iş etiğinizi ve güvenilir olduğunuzu belirtir. Soğuk ve kişisel olmayan otomatik cevaplayıcılar kullanmaktan kaçının. Ziyaretçilerinize özel olduklarını, onları umursadığınızı hissettirin.

       
12. Sosyal medyayı doğru kullanın. Sosyal medyada içerik ve ürünlerinizi yayınlayarak yeni müşteriler ve ziyaretçiler kazanmanınız mümkün olsa da önemli olan bu ziyaretçileri web sitenize bağımlı kullanıcılar haline getirmektir. İşte bu nedenden ki sosyal medya hesap adlarınızı belirlerken web site isminizle aynı olmasına özen gösterin. Bu özellikle bilinirlik ve markalaşma açısından ciddi önem taşımaktadır.

13. Yeni ve kalıcı bağlantılar kurun., Bilinen ve popüler olan sitelerde veya forumlar ile iyi ilişkiler kurmanız, bu tür sitelerde bilinen bir kişi olmanız, sitenizin bilinir bir site olma ihtimalini yükseltecektir.

14. Web sitenizi amacına uygun yapın. İnternet sitenizi kendiniz için değil, kullanıcılarınız için hazırlatın. Web site tasarımınızda ve içeriğinizde, kullanıcıların istek ve önerilerini kendi arzu ve hayallerinizin önünde tutun. Unutmayın ki siteyi onlara ulaşmak için hazırlatıyorsunuz.

15. Web sitenizin estetiğine özen gösterin. İçerik ve bilgi önemli ama sitenizin tasarım güzelliğe de öyle. Günümüzde programlama dillerinin ve CMS yazılımlarının gelişmesiyle CSS kullanarak sitenizin görsel tasarımını güzelleştirebilirsiniz.

Paylaş:
x
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?

Hızlı Teklif Almak için Aşağıdaki Formu Doldurun